Zespół Szkolno-Przedszkolny w Strykowie

Jadłospis

jadłospis 09.05-13.05.2022

PONIEDZIAŁEK

Obiad: Makaron z sosem bolońskim, napój (1,7,9).*

 

WTOREK

Obiad: Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka, napój (1,3,9)*

 

ŚRODA

Obiad: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka, napój (1,3,7,9),*

 

CZWARTEK

Obiad: Kurczak pieczony, ziemniaki, surówka, napój (7,9,10),*

 

PIĄTEK

Obiad: Pierogi z serem i jogurtem, napój (7,9,10),*

 

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.